top of page

PRP er en behandling hvor plasma og blodplater skilles ut fra ditt eget blod. Dette blir så injisert i området som skal behandles for å øke kroppens medfødte evne til å regenerere ulike typer vev.
PRP er 100% naturlig og har ingen bivirkninger, ingen komplikasjoner og har minimalt med nedetid.
 
PRP har, siden 70 - tallet, blitt benyttet i forbindelse med operasjoner for å redusere tilhelingstiden på sår. Innenfor det estetiske fikk behandlingen ekstra oppmerksomhet etter at Kim Kardashian la ut et bilde av seg selv i 2013, hvor hun hadde fått en såkalt ‘’Vampire facelift’’.

PRP Klinikk Estetikk

Hva kan PRP hjelpe for?

PRP har ofte god effekt på behandling mot hårtap, rynker/fine linjer, aknearr, kråkeføtter rundt øynene, rynker rundt munnen, nasolabiale folder (rynker mellom nese og munnvikene), tynn, slapp og dehydrert hud. I tillegg har behandlingen god effekt på slapp hud og ringer under øynene, som er veldig vanskelig å behandle med andre metoder. 

Behandlingen kan:

  • Redusere rynker og linjer

  • Normalisere hudfarge (pigmenter)

  • Redusere porer

  • Forebygge hårtap og øke tykkelsen og vekst

  • Øke tykkelse og elastisitet på huden

  • Redusere poser under øynene

  • Stramme opp huden

  • Øke benmassen

 

Hvordan virker PRP?

Ved PRP behandling blir kroppens naturlige prosesser utnyttet. Fordi man skiller ut uønskede stoffer, får man en høyere konsentrasjon av blodplater som igjen fører til økt produksjon av celler med regenerativ evne. Vi har stoffer i blodet som hjelper til med hemostase/reparasjon, men fordi vi øker konsentrasjonen, vil man ‘’booste’’ evnen til å reparere.

Disse cellene vil agere på skadet vev, øke produksjon av kollagen og elastin, gi økt næring til hårsekker, optimalisere arrvev, angripe pigmenter og skru klokken tilbake noen år for kvaliteten på hud og hår.

PRP brukes også av tannleger til sårbehandling, muskel/bløtvevsskade, artrosepasienter, intimitetshelse for kvinner og menn og av veterinærer.

 

Et produkt som kombinerer PRP med hyaluronsyre, kalt Cellular Matrix, kan benyttes for behandling på hud og vil, i tillegg til virkningen av PRP, sørge for mer plump, en bedre hydrert hud og er perfekt til bruk under øynene, nasolabia, aknearr og rynker. Du får et umiddelbart resultat med Cellular Matrix.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Det tappes 6ml eller 10ml blod, avhengig av ønsket type behandling, fra deg på et vakuumfylt rør. Røret blir sentrifugert i 5min. og vi sitter igjen med vekstfaktorer, næringsstoffer og hormoner som tappes på en sprøyte klar til bruk på ønsket område.

Alt skjer i et lukket system, slik at behandlingen er helt trygg for deg som pasient.

 

Hvor lang tid behandlingen tar kommer an på metode og område som skal behandles.

Om du ønsker, kan du få bedøvende krem, men det er ikke anbefalt da effekten som kremen har vil redusere blodplatene sin effekt. Dette må vurderes opp mot om man ønsker bedøvelse eller ikke.

 

Hva kan du forvente?

For å oppnå best mulig effekt er det viktig å ikke vaske huden, påføre sminke eller svette (trening eller badstue) ut dagen. 

Anbefalt behandlingsforløp er 3 behandlinger med 3-4 ukers mellomrom. For vedlikehold, anbefales 1-2 injeksjoner i året.

 

Med Cellular Matrix vil du få et umiddelbart resultat, grunnet hyaluronsyren. Med kun PRP, uten tilsatt Cellular Matrix, vil det ta noen dager før virkningen starter. Etter 2-3 måneder vil du kunne se tydelige resultater. Behandlingen har en større effekt på vevets struktur og varer lenger enn vanlige produkter som benyttes i dag. Resultatet er 100% naturlig og produktet er trygt å bruke.

Blåmerker kan oppstå (som følge av at man treffer et blodkar, disse forsvinne etter 7-14 dager. Rødhet i huden vil, hos de fleste, forsvinne etter noen timer og hevelse etter 24-48 timer.

 

Hvem egner behandlingen seg for?

Behandlingen egner seg for alle mellom 18 – 100 år, uansett hudtype.

Kreftpasienter/pasienter med krefthistorie, gravide og blødere anbefales ikke å behandles med PRP.

Pasienter med sykdom anbefales å bli friske før man gjør behandlingen.

Klinikk Estetikk PRP

PRP - Platelet Rich Plasma

bottom of page