top of page
Klinikk Estetikk

Fotona Hairrestart

ØKT HÅRVEKST MED LASERBEHANDLINGER

(HAIRestart)

Fotona HaiRestart ® hårvekststimulering er en effektiv metode for å behandle håravfallsforstyrrelser. Denne innovative løsningen er fokusert på stimulering av hvilende hårsekker for å fremme hårvekst.

HairRestart ® fordeler:

  • Forebygging av ytterligere hårtap

  • Økning av hårets tetthet og tykkelse

  • Fremme av ny follikkelvekst

  • Ingen medisiner

  • Ingen nedetid

Behandlingen kan kombineres med våre andre behandlinger for hårvekst f.eks PRP.

Les mer om PRP her.

Undersøkelser viser at laser termisk pulsering av hodebunnen under HAIRestart®-behandling aktiverer signalveier inne huden, noe som resulterer i produksjon av vekstfaktorer og nye ekstracellulære matriseproteiner som utløser regenereringen prosess. Hårsyklusen fremmes av raskere telogen til anagen overganger, noe som resulterer i en økning i hårtetthet og tykkelse. Laserterapi øker også utvidelse og dannelse av nye blodårer, dermed øker blodstrømmen ved hudpapillen.

Hvordan det fungerer

Hårtap rammer både menn og kvinner, og årsaken til dette kam være flere.

Vitaminmangel som f.eks B-vitamin, zink, eller jern kan påvirke hårveksten. Hormonendringer som ved forstyrrelser i stoffskiftet kan være årsaken til at håret blir tynnere. Noen kvinner vil oppleve hårtap i overgangsalderen. Dette er også hormonbetinget.

Hårtap hos menn er ofte arvelig betinget, relatert til sykdom eller det mannlige kjønnshormonet. Stress og lite søvn kan være med å påvirke hårtap.

 

For å få et godt resultat med laser bør behandlingen starte når håret begynner og tynnes ut.

 

Fotona er en non-invasiv laserbehandling av hårvekst. Dette er en effektiv metode for å behandle hårtap. Behandlingen stimulerer "sovende" hårsekker og til å styrke og stimulere til egen hårvekst. 

Laser pulsene  gir skånsomt laserlys til vevet, og trigger hodebunnen på en sikker og kontrollert måte. Fotona SMOOTH ® opererer med den optimale infrarøde Er:YAG laserbølgelengden (2,94 μm) som sammenfaller med maksimal absorpsjon i huden.

Betydelige resultater og svært fornøyde pasienter

Flere kliniske studier av HaiRestart ® har vist høy effekt og fravær av bivirkninger. Betydelig forbedring av hårveksten sammen med økt hårtetthet og en stabilisering av hårtap ble rapportert, uavhengig av AGA-grad (androgenetisk alopecia), pasientens alder eller AGA-varighet.

Resultatene av pasientenes blinde evaluering i en studie (Day D. et al., 2021) indikerte forbedring i hårkvalitet hos 93 % av pasientene , som ikke var korrelert med alder eller AGA-grad. I andre studier (Dekeyser B., 2019 og Mercik G. et al., 2021) rapporterte pasienter også subjektiv tilbakemelding, som beskrev en mer elastisk og mindre tørr hodebunn , og tykkere, mer holdbart,   sunnere og tettere hår enn tidligere.

Fotona før og etter hårtap
bottom of page